Hölzer Tamás: Szórakoztató zenei lexikon

A zenetudomány általános törvényeit, szakterületeit felölelő kötet fókuszában a könnyűzene fogalmai állnak. Célja a szórakoztató zene definiálása, történetének, korszakainak, irányzatainak és meghatározó művészegyéniségeinek rendszerbe foglalása.

Szabó Ildikó – Bajomi-Lázár Dávid: Párizs

A sorozat második kötete kultúrtörténeti és turisztikai szempontokat egyesítve mutatja be Párizs „magyar történetét”.

Földényi F. László: Légy az árnyékom! – Sophie Calle

A kortárs képzőművészeket bemutató sorozat első darabja egy különleges francia alkotóról szól: Sophie Calle lételeme a rejtőzködés, de az exhibicionizmus is.

Biográf Ki Kicsoda 2002

Tatai Mária: Az épített környezet

Hiánypótló vademecum, mely elsősorban a vizuális neveléssel foglalkozóknak szól és a leendő rajz-, környezetkultúra- és technikatanárok képzésében kíván segítséget nyújtani, mivel nekik a legfontosabb, hogy átfogóan ismerjék és értsék ezt a tematikát.

Moro úr sikeres lefagyasztása

Szellemi-lelki útravaló a felnőtt élet küszöbén… A kötet arra sarkall, álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el azon, mit is jelent embernek lenni ma, a XX–XXI. század fordulóján!

Biográf Ki Kicsoda 2002 – CD-ROM

A 2000 oldalnyi könyv anyaga, a 20 000-nél több címszó adatbázis formájában, könnyen kezelhető keresési rendszerrel.

Tatai Erzsébet: Művészettörténeti ismeretek

A tankönyv korszerű formában, szövegközi fekete-fehér és színes képekkel mutatja be a vizuális művészetek fejlődését napjainkig.

Apicius: Szakácskönyv a római korból

A Római Birodalom állami tisztviselőjeként működő Marcus Gavius Apicius nevéhez fűződik a Kr. u. 1. században összeállított egyik legkorábbi szakácskönyv.