Gyenes Zsolt: Fotóművészeti stílusok

Christoph Wulf: Az antropológia rövid összefoglalása

Az antropológia feladata, hogy megismerje az emberi jelenségeket és struktúrákat a fejlődés és a történelem síkján, és képessé váljon kérdések feltevésére.

Françoise Gilot: Picassóval az arénában

A világhírű festőművésznő 1943 és 1954 között élt Picassóval – ez a tíz év volt a spanyol mester egyik legtermékenyebb időszaka.

Hajas Tibor: Szövegek

25 évvel a magyar avantgarde emblematikus figurája, Hajas Tibor tragikus autóbalesete után a költő, performer, képzőművész összegyűjtött verseit, film- és hangjátékterveit, esszéit, pornóregényét és performanszait tarthatja kezében az érdeklődő olvasó.

Rosch Gábor: Alpár Ignác építészete

A neves építész születésének 150. évfordulójára készült albumban olyan épületeket láthatunk, mint a Vajdahunyad vára, a Nemzeti Bank, a Belügyminisztérium, a Tőzsdepalota vagy a Pénzügyminisztérium.

Arthur C. Danto: Borotvaélen

Az amerikai művészetfilozófus szerző a szélesebb befogadói nyilvánosságban képeivel vitákat és viharokat kavart fotográfus alkotásait elemzi 1984 óta publikált cikkeiben társadalomelméleti, művészettörténeti, művészetkritikai és esztétikai szempontok szerint.

Földényi F. László: Légy az árnyékom! – Sophie Calle

A kortárs képzőművészeket bemutató sorozat első darabja egy különleges francia alkotóról szól: Sophie Calle lételeme a rejtőzködés, de az exhibicionizmus is.

A második nyilvánosság

A tanulmánykötet nemzetközi összefüggésekbe helyezve mutatja be a XX. századi irányzatokat és a legjelesebb magyar művészek munkásságát.

Alfred Baeumler: Az irracionalitás problémája a XVIII. századi esztétikában és logikában Az ítélőerő kritikájáig

A könyv a XVIII. századi filozófia- és esztétikatörténet paradigmatikus műve; a kanti „antropológiai fordulatig” tekinti át és értelmezi a gondolkodás történetének egyik legmeghatározóbb szakaszát.

Boros Géza: Emlék/Mű

Az emlékműszobrászat szakértője ötvenhét, változatos műfajú írást (esszét, kritikát, tanulmányt, dokumentumot) tesz közzé 1987 és 2000 között megjelent írásaiból.

William M. Ivins Jr.: A nyomtatott kép és a vizuális kommunikáció

Ivins kommunikációelméleti munkájának célja módszeres történeti áttekintést nyújtani a grafikai eljárásokról, a művészetértelmezés módjairól a Van Gogh előtti történeti térben, valamint a fényképezésről a kezdetektől a XIX. század végéig.

Kovalovszky Márta: Don Giovanni

Közel száz képpel illusztrált esszékötet a hetvenes–nyocvanas évek magyar művészetéről.