Françoise Gilot: Picassóval az arénában

A világhírű festőművésznő 1943 és 1954 között élt Picassóval – ez a tíz év volt a spanyol mester egyik legtermékenyebb időszaka.

Szabó Ildikó – Bajomi-Lázár Dávid: Párizs

A sorozat második kötete kultúrtörténeti és turisztikai szempontokat egyesítve mutatja be Párizs „magyar történetét”.

Borhy László: Pannoniai falfestmény

A Komárom/Szőny-Vásártér lelőhelyen az utóbbi évtizedek világviszonylatban is egyik legjelentősebb, egybefüggő lelete került elő, amelyet freskórestaurátor művészekkel együttműködve szinte teljes egészében helyreállítottak.

T. Bíró Mária: Pannoniai csontművészet

A szerző a csontfaragványokat művészettörténeti szempontból méltatja, beilleszti azokat a provinciális műtárgy-kereskedelem rendszerébe.

E. Csorba Csilla: Photographes hongroises

A szerző szociológiai és művészettörténeti szempontból vizsgálja, miként váltak a nők – minden tiltás ellenére – a fényképezés kiváló művelőivé.

Fitz Jenő: Pannonia születése

Új szemléletben, a legfrissebb kutatási eredmények felhasználásával mutatja be Pannonia provincia létrejöttét, ami a korábbi nézetekkel ellentétben nem egy alkalommal zajlott le, hanem egy hosszabb folyamat eredménye.

Gesztelyi Tamás: Pannoniai vésett ékkövek

A kötet segítséget nyújt a glyptikai (drágakővésési) alapismeretek megszerzéséhez, és ezáltal a római kori, de a későbbi gemmaleletek meghatározásához is.