A hat világrész sorozat

Az Enciklopédia Kiadó egy teljesen elfeledett, még az antikváriusok számára is ismeretlen (16 kötetesre tervezett) reprintsorozattal rukkolt elő 2005-ben.

Frankl Aliona – Zeke Gyula: Kávézók kalauza

Az elmúlt fél évtizedben úgyszólván megbolydult a város, egyre-másra nyíltak és nyílnak az új helyek. A Kávézók kalauza arra tesz kísérletet, hogy nyomába eredjen e változásoknak.

Visontay Péter – Pusztai Ervin: Budapest téridőben

Rendhagyó album, melyben újszerű látásmódban mutatkozik be Budapest a különleges fotókat kísérő rövid, hangulatteremtő szövegekkel.

Françoise Gilot: Picassóval az arénában

A világhírű festőművésznő 1943 és 1954 között élt Picassóval – ez a tíz év volt a spanyol mester egyik legtermékenyebb időszaka.

Hajas Tibor: Szövegek

25 évvel a magyar avantgarde emblematikus figurája, Hajas Tibor tragikus autóbalesete után a költő, performer, képzőművész összegyűjtött verseit, film- és hangjátékterveit, esszéit, pornóregényét és performanszait tarthatja kezében az érdeklődő olvasó.

Rosch Gábor: Alpár Ignác építészete

A neves építész születésének 150. évfordulójára készült albumban olyan épületeket láthatunk, mint a Vajdahunyad vára, a Nemzeti Bank, a Belügyminisztérium, a Tőzsdepalota vagy a Pénzügyminisztérium.

Somlyó György: Talizmán

138 szonett Somlyó György rajzaival illusztrálva.

Kovács Péter: Tituli Romani in Hungari reperti. Supplementum

A német nyelvű kötet feldolgozza a Römischen Inschriften in Ungarn sorozat 1972-ben megjelent első kötete óta előkerült római kori feliratokat, valamint a szerző közzéteszi a Barbaricumban megtalált feliratokat is.

Roald Amundsen északi útja

A sorozat első kötete Roald Amundsen, norvég sarkkutató 1903–1906 között megtett hajóútját írja le.

Shakleton: Az Antarktisz szívében száznyolcvan kilométerre a Déli sarktól

Sir Ernest Shakleton (1874–1922), az ír származású brit Déli-sark-kutató négy alkalommal is kísérletezett a pólus meghódításával, de a célt csak 180 kilométerre közelítette meg. Életével fizetett érte.

Magalhaes: A Föld első körülhajózása

Magellán, az 1480–1521 között élt portugál felfedező V. Károly spanyol király szolgálatába lépett, aki megbízta a Fűszer-szigetek elérésével. 1519-ben indult, és Dél-Amerika keleti partjainál kijutott a Csendes-óceánra.

Popper József: A mai Szovjetoroszország (1926)

Popper József mérnök, a könyv szerzője beutazta az akkori Szovjetoroszországot. A közlekedés állapotát ment felmérni, de közben hallatlanul érdekes útleírást vetett papírra.