Najmányi László: Theremin

Lebilincselően izgalmas történet egy orosz professzor kalandos életéről, és az általa feltalált első térvezérlésű elektronikus hangszer, a theremin történetéről.

Somlyó György: Talizmán

138 szonett Somlyó György rajzaival illusztrálva.

Horvai Miklós: Válogatott versek

„Mi mindent próbált már ez az alig húszéves fiatalember, felsorolni is lehetetlen. Segédmunkás, kocsikísérő, kalauz, az elmegyógyintézet imbecilliseinek ápolója … De ez az esti tagozatos gimnazista egy végzős bölcsészt is megszégyenít, ha Rimbaud-ról, a modern francia költészetről esik szó.”

„…az őrültek házába akartatok záratni”

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és tudományos szempontból is legfontosabb Jókai-leletegyüttese, amely Dézsi Lajos irodalomtörténész hagyatékából került elő.

Somlyó György: Önéletrajzaimból

Somlyó György 80. születésnapját ünnepeltük meg ezzel a kötettel, amely zömmel már kiadott, különféle alkalmakra írt esszéket, megemlékezéseket tartalmaz – mindegyik a költő életével, barátaival, kortársaival összefüggő érzéseket, gondolatokat közvetít.

Lengyel Balázs: Újholdak és régi mesterek

A Lengyel Balázsnak írott levelek üzenetei átfogják az 1930-as évek végétől a 90-es évek végéig tartó időszakot, s ily módon az Újhold folyóirat és az irodalmi mozgalmak története mellett a XX. századi Magyarország utolsó évtizedeinek is különleges keresztmetszetét adják.

Fried István: „…egyszer mindenkinek el kell menni Canudosba”

A szerző az ismeretlen Márai Sándorról írt ebben a vegyes műfajú és szerteágazó tematikájú könyvben.

Énekelt versek

Kottákkal kiegészített daloskönyv Sebő Ferenc által válogatott és megzenésített versekből.

Magyar költőnők antológiája

Különleges versgyűjtemény, melyet közel másfélszáz alkotó életrajzi adatai és lexikográfiája tesz teljessé.

Jánosházy György: Innen semerre

Az erdélyi költő, műfordító, esszéíró a legkötöttebb, legnagyobb művészi fegyelmezettséget megkövetelő versformában mutatja meg tehetségét.

Vargha Balázs: Arany János játékai

A szerző Arany Jánosról, a „játékmesterről” és az ezermesterről szerkesztett kis könyve üdítő olvasmány: élvezet a gyerekeknek, tanulság a fiataloknak, öröm a felnőtt olvasóknak, s még tudós irodalmároknak is tartogathat egy-egy meglepetést.