Apicius: Szakácskönyv a római korból

A Római Birodalom állami tisztviselőjeként működő Marcus Gavius Apicius nevéhez fűződik a Kr. u. 1. században összeállított egyik legkorábbi szakácskönyv.

Arthur C. Danto: A közhely színeváltozása

A szerző 1981-ben megjelent művének (The Transfiguration of the Commonplace) magyar kiadása; a modern képzőművészet értelmezésében kulcsfontosságú esztétikai kategóriák – reprezentáció, műalkotás, művészeti világ, stílus, metafora, kifejezés – fogalmi elemzését nyújtja.

Stirling János: LEXICON NOMINVM HERBARVM, ARBORVM FRVTICVMQVE LINGVAE LATINAE II.

A szakirodalomban elsőként dolgozza fel a 300-nál több, XVII. század előtti latin forrásműben fellelhető növényneveket és botanikai azonosításaikat.

Galántai György: Életmunkák

Galántai György könyvében a címéhez hűen saját „életműveit”, munkáit és kiállításait – a híres balatonboglári kápolnatárlatoktól az Ernst Múzeum-beli kiállításig –, valamint az általa létrehozott Artpool történetét dolgozza fel.

Hazai vadászatok és sport Magyarországon 1857-ben

Andrássy Manó rajzai Sterio Károly színes litográfiái nyomán, rövid, angol–magyar nyelvű szövegekkel.

Stirling János: Magyar reneszánsz kertművészet a XVI–XVII. században

A kötet eddig publikálatlan levéltári forrásokra támaszkodva dolgozza fel a három részre szakadt ország díszkertkultúráját, különös tekintettel a kertművészetre és a kapcsolódó tudományterületekre.

Stirling János: LEXICON NOMINVM HERBARVM, ARBORVM FRVTICVMQVE LINGVAE LATINAE I.–IV.

A szakirodalomban elsőként dolgozza fel a 300-nál több, XVII. század előtti latin forrásműben fellelhető növényneveket és botanikai azonosításaikat.