DJ NoMore: Lovagok az éjszakából

Christoph Wulf: Az antropológia rövid összefoglalása

Az antropológia feladata, hogy megismerje az emberi jelenségeket és struktúrákat a fejlődés és a történelem síkján, és képessé váljon kérdések feltevésére.

Najmányi László: Theremin

Lebilincselően izgalmas történet egy orosz professzor kalandos életéről, és az általa feltalált első térvezérlésű elektronikus hangszer, a theremin történetéről.

Roald Amundsen északi útja

A sorozat első kötete Roald Amundsen, norvég sarkkutató 1903–1906 között megtett hajóútját írja le.

William M. Ivins Jr.: A nyomtatott kép és a vizuális kommunikáció

Ivins kommunikációelméleti munkájának célja módszeres történeti áttekintést nyújtani a grafikai eljárásokról, a művészetértelmezés módjairól a Van Gogh előtti történeti térben, valamint a fényképezésről a kezdetektől a XIX. század végéig.

Martin Warnke: Udvari művészek

Tanulmánykötet a fejedelmi udvarok „udvari művészeinek” társadalmi és anyagi helyzetéről, megbecsültségéről, szabadságáról és kötöttségeikről, hivatalaikról és mecenatúrájukról.

Bán András – Beke László: Fotóelméleti szöveggyűjtemény

Antológia mindazoknak, akik mélyebben akarják érteni a vizualitás XX. századi történetét – s ezen túl azoknak az egyetemistáknak, főiskolásoknak, a művészeti oktatásban részt vevőknek, akik akár alkotóként, akár tanárként szembesülnek a fotográfiaelmélet problematikájával.