Tulok Magda – Makay János: Olasz–magyar, Magyar–olasz régészeti kifejezések szótára

A korábbi angol és német szótár anyaga bővült a Mediterráneum és a Római Birodalom régészeti kifejezéseivel.

Tulok Magda – Makay János: Magyar–német, Német–magyar régészeti kifejezések szótára

Ébli Gábor: Műgyűjtemények

Modern magyar művészet magángyűjteményekben 1945–2005

Tulok Magda – Makay János: Magyar–angol, angol–magyar régészeti kifejezések szótára

Az első részletes kétnyelvű régészeti szótár, amelynek két része több mint hatezer címszót foglal magában, gondos kereszthivatkozásokkal.

Moro úr sikeres lefagyasztása

Szellemi-lelki útravaló a felnőtt élet küszöbén… A kötet arra sarkall, álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el azon, mit is jelent embernek lenni ma, a XX–XXI. század fordulóján!

Tatai Erzsébet: Művészettörténeti ismeretek

A tankönyv korszerű formában, szövegközi fekete-fehér és színes képekkel mutatja be a vizuális művészetek fejlődését napjainkig.

Magyar Művészeti Kislexikon

Műfaját tekintve hangsúlyozottan kislexikon, 426 szócikkel és 226 színes reprodukcióval, a legfrissebb kutatási eredményekkel. Fellelhetők benne mindazon festők, szobrászok, építészek és fotóművészek, akik a magyar, illetve magyarországi művészet meghatározó alakjai voltak.

E. Csorba Csilla: Magyar fotográfusnők

A szerző szociológiai és művészettörténeti szempontból vizsgálja, miként váltak a nők – minden tiltás ellenére – a fényképezés kiváló művelőivé.

Mária Dorottya – Erzherzogin Marie Dorothea

Ki volt Mária Dorottya, aki a Habsburg-ház nőtagjai közül először válaszolt magyar nyelven az őt köszöntő országgyűlési küldöttségnek, akinek műveltségéről számos feljegyzést találunk Széchenyi naplójában, és akinek nevét a belvárosi Dorottya utca őrzi?

Magyar költőnők antológiája

Különleges versgyűjtemény, melyet közel másfélszáz alkotó életrajzi adatai és lexikográfiája tesz teljessé.

Stirling János: Magyar reneszánsz kertművészet a XVI–XVII. században

A kötet eddig publikálatlan levéltári forrásokra támaszkodva dolgozza fel a három részre szakadt ország díszkertkultúráját, különös tekintettel a kertművészetre és a kapcsolódó tudományterületekre.