Vissza

Apicius

Szakácskönyv a római korból

nyomtatott Elfogyott
Vásárlási útmutató

A Római Birodalom állami tisztviselőjeként működő Marcus Gavius Apicius nevéhez fűződik a Kr. u. 1. században összeállított egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyűjtemény közlésén kívül tanulmányokban foglalkozik a mű írójával, a történeti háttérrel, az ókori Róma étkezési szokásaival.
Illusztrációi Pannónia területén előkerült gasztronómiai témájú alkotások.

Szerkesztette: Orlovszky Géza
Tanulmányok: Póczy Klára, F. Petres Éva
A ma is ajánlható, megfőzhető receptek összeállítója: L. Kurucz Katalin.

kétnyelvű kötet, latin–magyar

  • 150 oldal
  • Méret: B/5
  • Kötés: kartonált
  • Megjelenés éve: 1996, 2003
  • ISBN-szám: ISBN 963 8477 74 1
Vissza