Apicius
Szakácskönyv a római korból
nyomtatott
Elfogyott
Vásárlási útmutató
A Római Birodalom állami tisztviselőjeként működő Marcus Gavius Apicius nevéhez fűződik a Kr. u. 1. században összeállított egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyűjtemény közlésén kívül tanulmányokban foglalkozik a mű írójával, a történeti háttérrel, az ókori Róma étkezési szokásaival.
Illusztrációi Pannónia területén előkerült gasztronómiai témájú alkotások.
Szerkesztette: Orlovszky Géza
Tanulmányok: Póczy Klára, F. Petres Éva
A ma is ajánlható, megfőzhető receptek összeállítója: L. Kurucz Katalin.
kétnyelvű kötet, latin–magyar
- 150 oldal
- Méret: B/5
- Kötés: kartonált
- Megjelenés éve: 1996, 2003
- ISBN-szám: ISBN 963 8477 74 1